photo
Tamahagane - Kyoto - Nóż do wykrawania 16 cm.
Producent: Tamahagane
  Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa. Dane techniczne: Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5 Rękojeść - czarna micarta Twardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 30,0 cm Długość ostrza - 16,5 cm Szerokość klingi - 2,0 cm Grubość klingi - 2,1 mm Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny Waga - ok. 143 g Seria Kioto jest klasyczna.Noże dobrze leżą w dłoni, a krawędz tnąca jest ręcznie szlifowana. Ostrze jest produkowane przy użyciu tradycyjnego systemu kucia w połączeniu z najnowocześniejszymi technikami. Konstrukcja ostrza to mieszanka japońskiej tradycji i elegancji.Rękojeść jest perfekcyjnie wyważona i gwarantuje komfort pracy. Noże Tamahagane wyróżniają się w każdej kuchni ponadczasowym pięknem. Marka Tamahagane powstała w 1958 w Tsubamie w Japonii. Fabrykę uruchomił pan Atsushi Kataoka stawiając na połączenie nowoczesności z japońską tradycją, stworzył w ten sposób doskonałe, renomowane produkty.     \\
Sklep: zlotywidelec.pl
Cena: 969.00 PLN
Przejdź do sklepu