photo
Tamahagane - SAN Brown Nóż Santoku 12 cm.
Producent: Tamahagane
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410 Rękojeść - brązowa micarta Twardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 23,5 cm Długość ostrza - 12,4 cm Szerokość klingi - 4,0 cm Grubość klingi - 1,6 mm Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny Waga - ok. 92 g Noże Tsubame to wyjątkowe narzędzia do wytworzenia których, używa się trzywarstwowej stali nierdzewnej.Noże te są bardzo ostre a także odporne na wszelkiego rodzaju czynniki, sprzyjające uszkodzeniu krawędzi tnącej.Ostrza są walcowane do grubości zaledwie 2 mm, a krawędz tnąca jest w specjalny sposób wykończona,dzięki czemu, do noża nie przywiera krojony produkt.Rękojeść jest perfekcyjnie wyważona aby zapewnić optymalny komfort pracy.    Marka Tamahagane powstała w 1958 w Tsubamie w Japonii. Fabrykę uruchomił pan Atsushi Kataoka stawiając na połączenie nowoczesności z japońską tradycją, stworzył w ten sposób doskonałe, renomowane produkty.     \\
Sklep: zlotywidelec.pl
Cena: 489.00 PLN
Przejdź do sklepu