
Mistrz Takeshi Saji - WBB, nóż szefa kuchni, kuty ręcznie, 18 cm.
Producent: Mistrz Takeshi Saji
Nóż szefa kuchni z linii WBB to tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji. Nóż posiada stalowe ostrze, wykonane z rdzenia ze stali R-2 okutego wieloma warstwami stali nierdzewnej. Nóż szefa kuchni z ostrzem o długości 18 cm, doskonale sprawdza się do krojenia, plastrowania, siekania mięsa, warzyw i owoców. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni to niezbędnik każdego kucharza, który preferuje posługiwanie się nożami o średniej wielkosci. Długość ostrza 18 cm, rękojeść klasyczna, nitowana, typ ostrza- szefa kuchni. Linia noży Takeshi Saji WBB charakteryzuje się tym, iż nóż posiada rdzeń R-2 okuty sześćdziesięcioma warstwami stali nierdzewnej. Mistrz japoński Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych producentów noży kuchennych, białej broni oraz noży myśliwskich w Japonii. Jego noże są ręcznie kute starymi, japońskimi technikami. Dzięki temu są to ekskluzywne i unikatowe egzemplarze cechujące się przede wszystkim niepowtarzalnością oraz doskonałością jeśli chodzi o technikę wykonania oraz o materiały użyte do wyrobu noża. Mistrz stosuje w swojej pracy głównie rzadkie, naturalne komponenty jak drewno różane,heban czy poroża zwierząt i kości. Materiały użyte przez mistrza oraz technika wykonania sprawiają, iż każdy egzemplarz jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju. Noże kuchenne mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy. Do wykonywania wysokiej klasy kling swoich noży głównie używa jednej z najtwardszych dostępnych stali. Szybkotnącej sproszkowanej stali hutniczej R2 / SG2, która osiąga zdumiewający wynik w skali twardości Rockwella- rzędu HRC 63 +/- 1, co stanowi o wyjątkowej żywotności ostrza.
Sklep: zlotywidelec.pl
Cena:
2799.00
PLN
Przejdź do sklepu