photo
Smart Organic BIO Fasola mungo, 500 g
Producent: Smart Organic
<h2>Fasola mungo - zaskakująca nieznana roślina strączkowa o super korzystnych właściwościach.</h2> <p> </p> <p><strong>Fasola mung</strong> (<em>Vigna radiata</em>) należy do rodziny roślin <strong>strączków,</strong> które są wyjątkowym<strong> źródłem białka i błonnika pokarmowego</strong>. Jego przodkowie pochodzą z Indii, gdzie jest szczególnie szeroko stosowany. Roślina dorasta od 30 cm do 1 metra.</p> <p> </p> <h2>Zrób pyszny gulasz, sałatkę lub użyj jako nadzienia.</h2> <p> </p> <p><strong>Fasola mungo </strong>to <strong>wszechstronn</strong>a roślina strączkowa, którą <strong>można wykorzystać na wiele sposobów:</strong></p> <ul> <li>przy przygotowywaniu zup i gulaszu,</li> <li>jako dodatek do różnych sałatek,</li> <li>w różnych daniach azjatyckich,</li> <li>jako składnik nadzień, sosów,</li> <li>w postaci kiełków w szerokiej gamie chudych potraw.</li> </ul> <p> </p> <h2>Mała zielona fasolka, niezwykle ważna w kuchni krajów azjatyckich.</h2> <p> </p> <p><strong>Fasola mungo</strong> była używana w Azji od czasów starożytnych. Dodają ją do<strong> tradycyjnych potraw</strong>, ale przygotowują też doskonałe naleśniki z gorącym nadzieniem ziemniaczanym zwanym masala dosa. W naszym kraju jest jeszcze stosunkowo <strong>mało znana</strong>, ale <strong>powoli zyskuje na popularności.</strong></p> <p>Jej<strong> kiełki,</strong> które są <strong>chrupiące</strong> i mają <strong>świeży smak</strong>, są szczególnie popularne w Europie. Fasolę można również <strong>samodzielnie wykiełkować</strong> i wykorzystać ją do przygotowania wielu świeżych potraw.<...
Sklep: www.futunatura.pl
Cena: 24.99
Przejdź do sklepu